Informatii si plan de tratament

In estetica dentara, folosim fatete dentare pentru a corecta zambetul unei persoane, careia nu-i place forma sau culoarea dintilor, aceasta metoda fiind cea mai putin invaziva.

Indicatii fatete dentare: usoare malpozitii dentare, discromii, coloratii tetraciclinice, defecte structurale ale smaltului, retractii gingivale, spatii interdentare inestetice, fracturi sau abrazii ale marginilor incizale.

Contraindicatii fatete dentare: lipsa substantiala a smaltului, suprafete mari cu obturatii compozit, parafunctii nocturne (bruxism/scrajnit de dinti), abraziuni dentare extinse, igiena orala deficitara.

Forma noilor dumneavoastra fatete va fi stabilita in baza unui studiu estetic pe fotografii. Se aplica concepte de morfovisagism conform carora forma dintilor e in stransa legatura cu caracterul si personalitatea dumneavoastra.

Fatete dentare

Se vor efectua etape premergatoare ce asigura succesul garantat: Wax Up / Mock Up si Digital Smile Design. Sunt tehnici ce va permit sa vizualizati rezultatul final inainte de a ne atinge efectiv de dintii dumneavoastra.

Digital Smile Design

Pasul urmator este mock-up-ul si reprezinta o redare realista a ceea ce s-a stabilit in faza de wax-up, cu ajutorul materialelor compozite vom amprenta si reda prin metoda directa noua forma a dintilor.

Mock-up fatete dentare

Atentie, totul este total reversibil! Acest mock-up este o adaugire de material plastic peste dintii dumneavoastra, fara a ne atinge cu freza in prealabil (cu exceptia catorva cazuri).

Practic este un drive-test al noului zambet, il puteti testa chiar acasa, avand in acest fel si acceptul familiei si prietenilor. Putem reveni asupra cazului si face modificari in cazul in care ceva nu va place, pana cand veti fi multumit.

Mai departe, daca planul de tratament este acceptat, totul e clar de aici inainte, se va trece la prepararea si amprentarea dintilor, in cel mai scurt timp veti primi lucrarile definitive. Nu va temeti, in toata perioada de asteptare veti purta o lucrare provizorie, ce va semana cat mai mult cu mock-up-ul.

Fatete dentare - inainte si dupa

Fatete dentare

Fatetele dentare sunt realizate din zirconiu si ceramica IPS e.max Ceram. Materialele folosite in realizarea fatetelor dentare sunt rezistente si de inalta calitate, fiind folosite la o scara larga in domeniul esteticii dentare.

De regula, fatetele dentare se utilizeaza pentru corectarea formelor inestetice ale dintilor, ascunderea spatiilor largi dintre dinti, ascunderea ciobiturilor dintilor sau corectarea culorii dintilor, in cazul in care acestia au capatat o culoare inestetica.

Aveti nevoie de fatete dentare?

Contactati-ne pentru a stabili impreuna cu specialistul in estetica dentara daca aveti nevoie de fatete dentare.